Szállítás

Webáruházunk megrendeléseit a Magyar Posta teljesíti. Az MPL 08:00 - 17:00 óra között szállít.

 

A házhozszállítás díjszabása

1.790,- Ft


A házhozszállítás 30.000,- Ft felett ingyenes.

 

Szállítási határidők: Postázási határidő 1-2 munkanap. Kiszállítási határidő 1-2 munkanap. A várható teljesítési határidő a megrendeléstől számított 1-4 munkanap. Jellemző teljesítés 1-2 munkanap.

Választhtó fizetési módok:

- Előreutalás: a vételár és a szállítási költség, előre, bankszámlára történő átutalása. Bankszámlára történő előre utalás esetén kérjük Önt, hogy az átutalási megbízás közleményében tüntesse fel nevét és a megrendelés azonosítóját, melyet a megrendelés visszaigazoló e-mailben talál.

- Utánvétes fizetés: a vásárló a termék(ek) átvételével egyidejűleg a vételárat és a szállítási költséget valamely Postán, PostaPonton, Csomagautomatánál vagy házhozszállítás esetén a futárnak fizeti meg. A futárnál bankkártyával történő fizetésre is lehetőség van.


Az MPL Szállítási feltételei

 

Címzés

 

A küldemény címezhető címhelyre, telephelyre, raktárbérleti címre. Emellett alternatív csomagátvételi lehetőségként a küldemények ’Postán maradóként’ akár postahelyre is címezhetőek vagy közvetlenül PostaPontra (meghatározott MOL töltőállomásokra és Coop üzletekbe), Csomagautomatába is küldhetők. A közvetlen csomagátvételről további részletek a posta.hu oldalon találhatók. Feladóként vagy címzettként postafiókot nem lehet megjelölni.

A szállítás folyamata

Házhoz kézbesítés: Az MPL a küldeményt két alkalommal kísérli meg kézbesíteni a címzett részére. Amennyiben az első kézbesítési kísérlet nem vezetett eredményre, az MPL a küldemény érkezéséről és a kézbesítés megkísérléséről értesítőt hagy hátra. Ha a címzett telefonszáma feltüntetésre került a címiraton, az MPL egyeztet a második kézbesítési kísérlet helyéről és idejéről a címzettel. Sikertelen egyeztetés esetén az MPL a következő munkanapon ismét megkísérli a küldemény kézbesítését. A második kézbesítési kísérlet sikertelensége esetén az MPL a címhelyen ismételten értesítőt hagy, melyen feltünteti azt a postahelyet, illetve őrzési időt, ahol és ameddig a jogosult átveheti a küldeményt.

Kézbesítés Postán maradóként: Az így címzett küldemény esetén az MPL a címzett mobiltelefonjára vagy e-mail címére üzenetet küld a csomag hozzáférhetőségéről és az átvételi határidőről, mely a feladó megjelölése szerint 5 vagy 10 munkanap lehet. A Postán maradóként feladott küldemények átvétele a posták nyitvatartási idejében, akár hétvégén is lehetséges. Időérzékeny küldemény esetén különösen kedvező, hogy 186 postára - külön díj felszámítása nélkül – szombaton is kiszállításra kerülnek a csomagok, így akár a csomagok szombati átvétele is biztosított ezeken a helyszíneken.

Kézbesítés PostaPont átvételi pontokra: MOL és Coop PostaPontra címzett küldemény esetén az MPL a címzett mobiltelefonjára vagy e-mail címére üzenetet küld a csomag hozzáférhetőségéről és az átvételi határidőről, mely a feladó megjelölése szerint 5 vagy 10 munkanap lehet. A csomag átvétele a MOL helyszínek esetén a hét minden napján, a Coop üzletek esetén hétfőtől szombatig lehetséges. MOL- és Coop PostaPont kereső

Kézbesítés Csomagautomatára: Automatára címzett küldemény esetén az MPL a címzett mobiltelefonjára és e-mail címére üzenetet küld a csomag hozzáférhetőségéről és az átvételi határidőről, mely az SMS kézbesítését követő 2 munkanap. A legtöbb automata a hét minden napján, 0-24 órában hozzáférhető. A csomag az üzenetben kapott azonosító és a telefonszám megadásával, várakozás nélkül kivehető az automatából. Amennyiben a csomag árufizetés többletszolgáltatással került feladásra, a csomag átvételéhez a címzettnek, az automatánál bankkártyával kell rendeznie az árufizetés összegét. A küldemény rekesze a fizetést követően nyílik. Ha a csomagot a 2 munkanapos határidő alatt nem vették át, a küldeményt beszállítják a postára. Ekkor a címzett SMS-ben vagy e-mailben újabb tájékoztatást kap arról, hogy csomagja mely postán került elhelyezésre és meddig veheti át (a feladó megjelölése szerint 5 vagy 10 munkanap áll rendelkezésére). A csomagautomatákról további információt ITT talál.

Alkalmi átvevő megjelölése: a feladónak a megrendeléskor tett rendelkezése esetén, az MPL a postai küldemények átvételére jogosultak mellett, átvételre jogosultnak tekinti a címzett szomszédjait, illetve munkahelyre címzett küldemény esetén a címzett munkatársát, a szervezet vezetőjét, illetve a szervezet nevében postai küldemény átvételére jogosult személyt is. Ezért arra kérjük Önt, hogy a "Pénztár" oldalon, a "Megrendelés elküldése" gomb felett található "Megjegyzés a megrendeléshez" rovatban, szállítási elérhetőségnek napközben is elérhető címet, például munkahelyi címet és átvevő nevet, mobiltelefon számot legyen kedves megadni, illetve beírhat minden olyan információt, ami a szállításnál fontos lehet (pl.: "X Y szomszéd veszi át a csomagot", "a megadott szállítási cím a munkahelyem, 3. emelet 14-es iroda", stb.)

SMS és e-mail értesítés: Telefonos egyeztetés: amennyiben az első kézbesítési kísérlet sikertelen, a kézbesítő egyeztet a második kézbesítési kísérlet helyéről és idejéről a címzettel. Az MPL a küldemény átvételének napján az átvételről elektronikus előrejelzést (SMS-t és e-mailt) küld, a csomag várható érkezéséről.

Nyomkövetés: az MPL információt ad a küldemény feladásáról, kézbesítéséről, kézbesíthetetlenségi okáról vagy letétbe helyezéséről. A nyomkövetés szolgáltatás a Nyomkövetés linken érhető el.